HÄSTENS DESIGN

Het geheim voor de meest inspirerende en verrassende creaties

Als er één ding is dat Hästens naar de absolute wereldtop heeft gebracht, dan is het de onstilbare honger naar nieuwe ideeën, kennis en technieken. Dit is dan ook de reden waarom Hästens het nieuwe denken en de interpretaties van de toonaangevende ontwerpers van nu omarmt. De resultaten zijn hieronder en – uiteraard, in de Hästens bedden – te zien.

HÄSTENS BEING COLLECTION
Ontworpen door Ilse Crawford

De collectie van Ilse Crawford, genaamd ‘Being’ is ontwikkeld om perfect aan te sluiten bij de luxe, handgemaakte Hästens bedden en om de ervaring van mensen die elke nacht in een Hästens slapen nog verder te verbeteren. De ‘Being’-collectie onderscheidt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hennep en linnen, die niet alleen extreem fijn aanvoelen maar ook nog eens heel goed zijn voor lichaam en geest. De materialen zijn duurzaam, van nature hypoallergeen en voeren vocht af van de huid, zodat u warm blijft in de winter en koel in de zomer.

Ilse Crawford heeft verschillende stukken exclusief voor de Hästens Being-collectie ontworpen. Het stralende middelpunt van de collectie is het hoofdbord, bekleed met natuurlijke hennep. Naast het hoofdbord is er ook een bedrok, gemaakt van hennep met in roksplit genaaide hoeken en omgeplooide zomen. De collectie wordt compleet gemaakt met een met dons gevuld lendenkussen en knisperend fris wit bedlinnen, dat zacht aanvoelt aan de huid.

HÄSTENS DESIGN
Ontworpen door Bernadotte & Kylberg

Het Zweedse ontwerpersduo Bernadotte & Kylberg heeft voor Hästens een nieuwe stoffering ontworpen. In 2017 werden de eerste twee resultaten van deze samenwerking gepresenteerd: de Hästens Marwari en Hästens Appaloosa. In hun designs hielden ze rekening met Hästens’ erfgoed als meesterzadelmakers en brachten ze de iconische blauwe ruit tegelijkertijd op het niveau van hedendaagse kunst. De filosofie van Bernadotte & Kylberg past perfect bij die van Hästens. De drijfveer van het ontwerpersduo is het maken van bedden die lang meegaan, waarbij de functie en de eindgebruiker nooit uit het oog verloren mag worden. Voor de Hästens Marwari en Hästens Appaloosa zijn bijpassende hockers en nachtkasjes ontworpen. Echte uitblinkers op het gebied van schoonheid en functionaliteit en met de hand gemaakt in Zweden.

HÄSTENS IRIS COLLECTION
Ontworpen door Lars Nilssons

Lars Nilsson heeft een verfijnde nieuwe interpretatie van de blauwe ruit van Hästens ontworpen. Het ontwerp is geïnspireerd op de klassieke Engelse tuinen, die hij tijdens zijn ontwerpproces bezocht. Het beddengoed is geweven van de allerbeste gekamde katoensatijn en beeldt verschillende variaties van irissen uit. De patronen zijn geheel volgens de unieke stijl van de ontwerper met de hand getekend, met behulp van penselen, aquarelverf, gouache en krijt. Het luchtige katoensatijn valt zachtjes op het lichaam neer en vult uw slaapkamer met vrolijke kleuren. Lars zelf omschrijft het resultaat als tijdloos, chique, dromerig en fleurig – zonder afbeeldingen van bloemen.

Maak een afspraak bij uw Hästens specialist. Dan staan we klaar en hebben we alle tijd!